Pop Quiz | Christopher Bailey, Geoffrey Beene, Floriane de Saint Pierre

How well have you read your BoF this week? Test your knowledge of all of the latest news and analysis from around the world of fashion in our Pop Quiz, which covers Christopher Bailey, Geoffrey Beene, and more.

Source: Shutterstock

You can find the correct answer and detailed explanation for each question immediately following the question (simply highlight to read), along with all the answers at the end of the quiz. Good luck!

Question 1: Who said, “A brand has an audience even before it has consumers”?

a. Natalie Massenet
b. Floraine de Saint Pierre
c. Christopher Bailey
d. Will Forrester

Answer 1: Choice (b) is correct. Floraine de Saint Pierre recently shared: “It used to be much more difficult for brands to reach their audiences. Now there are billions of messages every second. A brand has an audience even before it has consumers. Now they can go direct to the audience.”

Question 2: Who “outed” the designer behind Maison Martin Margiela?

a. Grace Coddington
b. Renzo Rosso
c. Suzy Menkes
d. Kanye West

Answer 2: Choice (c) is correct. On 7th July, when Maison Martin Margiela invited its Twitter fanbase to “follow the unmasking of our Artisanal show”, it couldn’t have predicted that Matthieu Blazy, the collection’s previously anonymous designer, would also be unmasked. The unmasker was Suzy Menkes. In a review for Vogue, she decided to “out” the designer and followed up with backstage photo proof on Instagram.

Question 3: According to Tom Ford and Marc Jacobs, who was the greatest designer produced by the United States in the 20th century?

a. Perry Ellis
b. Geoffrey Beene
c. Halston
d. Charles James

Answer 3: Choice (b) is correct. A few years back, Colin McDowell happened to be with Tom Ford and Marc Jacobs — separately, but within a few days of each other — and asked them both who they felt was the greatest designer produced by the United States in the 20th century, a figure who could be placed alongside couturiers of the calibre of Chanel and Balenciaga. There was not a flicker of doubt in either man’s mind. “Geoffrey Beene,” they both said.

Question 4: EBay’s special language includes ______.

a. NWOT and RRP
b. NIB and RIP
c. RRP and IBN
d. NWOT and RIP

Answer 4: Choice (a) is correct. On eBay, NWOT means ‘new without tags’, RRP is ‘recommended retail price’, NIB means ‘new in box’, and BIN means ‘buy it now’.

Question 5: Anjhe Mules of Lucas High believes that the recent rise of activewear signals fashion’s evolution towards _____.

a. comfort
b. performance
c. technology and innovation
d. cross-functionality

Answer 5: Choice (d) is correct. Anjhe Mules of Lucas High believes that the recent rise of activewear is a harbinger of fashion’s evolution towards cross-functionality. “All of a sudden people were realising that women were wearing activewear throughout the day and not just at the gym but, in my eyes, I think that is the future of ready-to-wear, not necessarily activewear, but technical products that women can do multiple things in.”

Question 6: Who said, “He left me everything I have; everything I knew, everything I learned. He taught me his world.”

a. Alber Elbaz about Geoffrey Beene
b. Nicolas Ghesquière about Cristóbal Balenciaga
c. Karl Lagerfeld about Pierre Balmain
d. Matthieu Blazy of Martin Margiela

Answer 6: Choice (a) is correct. Alber Elbaz worked for Geoffrey Beene. When asked if Geoffrey had left him anything when he died, Elbaz replied, “He left me everything I have; everything I knew, everything I learned. He taught me his world.”

Question 7: Which designer partnered with Fitbit to offer a unique collection of accessories that transform the fitness tracker into a stylish piece of jewellery?

a. Mary Katrantzou
b. Stella McCartney
c. Diane von Furstenberg
d. Tory Burch

Answer 7: Choice (d) is correct. Tory Burch is partnering with Fitbit to offer a unique collection of accessories that transform the fitness tracker into a stylish piece of jewellery that is versatile enough to go from day to evening.

Question 8: According to Floraine de Saint Pierre, the luxury industry is based on ______.

a. craftsmanship
b. exclusivity
c. observation
d. the finest raw materials

Answer 8: Choice (c) is correct. Floraine de Saint Pierre recently shared: “The luxury industry is based on observation. Many people imitate because they do not observe.”

Question 9: In 2008, Sarah Mower wrote in Vogue, “Because he’s so impersonal, his clothes become personal to you.” She was referring to ___.

a. Haider Ackermann
b. Martin Margiela
c. Alexander Wang
d. Christopher Lemaire

Answer 9: Choice (b) is correct. Anonymity at Maison Margiela meant that clothes spoke for themselves, and not on the personalities of whoever made them. As Sarah Mower wrote in Vogue in 2008, “Because he’s so impersonal, his clothes become personal to you.”

Question 10: Will Forrester is the chief merchandising officer of Temperley London. He considers his role to be all of the following EXCEPT:

a. market analyst
b. process engineer
c. product assortment architect
d. inventory economist

Answer 10: Choice (a) is correct. Will Forrester of Temperley London recently shared: “I consider myself first and foremost a product merchandiser. This includes being a business strategist, process engineer, product assortment architect, and inventory economist.”

Answer Key: 1. (b) 2. (c) 3. (b) 4. (a) 5. (d) 6. (a) 7. (d) 8. (c) 9. (b) 10. (a)