default-output-block.skip-main
BoF Logo

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.

Pop Quiz | Amazon Fashion, Kering, Fabio Piras

How well have you read your BoF this week? Test your knowledge of all of the latest news and analysis from around the world of fashion in our Pop Quiz, which covers Amazon Fashion, Kering, Fabio Piras and more.
Source: Shutterstock
By
  • Devi Vallabhaneni

You can find the correct answer and detailed explanation for each question immediately following the question (simply highlight to read), along with all the answers at the end of the quiz. Good luck!

Question 1: What percentage of Amazon's sales come from clothing and accessories?

a. 3 percent
b. 6 percent
c. 9 percent
d. 12 percent

Answer 1: Choice (b) is correct. About 6 percent of purchases on Amazon are clothing and accessories, according to San Francisco-based Slice Intelligence, which measures online shopping.

Question 2: Which of Kering's brands grew revenue by 25 percent in the fourth quarter of 2014?

a. Puma
b. Saint Laurent
c. Stella McCartney
d. Bottega Veneta

Answer 2: Choice (b) is correct. Saint Laurent quarterly sales advanced 25 percent on a comparable basis, exceeding the median estimate of 17 percent growth.

Question 3: Which of the following beauty sectors is a promising area for growth?

a. brightening creams
b. dry shampoo
c. multicultural beauty products
d. bestsellers in travel sizes

Answer 3: Choice (c) is correct. One of the most promising vectors of growth is the expanding market for so-called 'ethnic' or 'multicultural' beauty products, meaning products targeted at multi-ethnic consumers in both the West and in emerging economies.

Question 4: Nike just announced a capsule collection from which fashion brand?

a. Antonio Berardi
b. Meadham Kirchhoff
c. Mary Katrantzou
d. Sacai

Answer 4: Choice (d) is correct. Nike is set to launch a new fashion collaboration with Chitose Abe's inventive Japanese label Sacai.

Question 5: Which beauty company invested 3.5 percent of its revenues in R&D, about twice the industry standard?

a. L'Oréal
b. Sephora
c. Mac
d. Estée Lauder

Answer 5: Choice (a) is correct. L'Oréal invests 3.5 percent of its revenue in R&D, about twice the industry standard, backing dedicated multicultural beauty facilities and developing tools such as the 'Chromosphere', a patented instrument which finds an exact match for a woman's skin tone from a chart of sixty-six shades.

Question 6: Who said, "I think maybe we have too many images today"?

a. Set designer Stefan Beckman
b. Fashion designer Marc Jacobs
c. Photographer Steven Meisel
d. Art director Fabien Baron

Answer 6: Choice (a) is correct. Set designer Stefan Beckman recently said, "With social media and everyone looking for the next Instagram moment, their own installations, shows have become more important than they used to be. Shows have always been important but I feel like fashion now has a world stage. There are so many more viewers. It used to be a select few and now my mother, my sister, they all know."

Question 7: Fashion law includes _____.

a. intellectual property
b. employment and real estate
c. international trade and government regulation
d. all of the above

Answer 7: Choice (d) is correct. Fashion law includes intellectual property; business and finance; subjects like employment and real estate; international trade and government regulation, and consumer culture and civil rights, including matters such as religious apparel and dress codes.

Question 8: Fabio Piras, course director of Central Saint Martin's Fashion MA programme, once was the creative director of which fashion brand?

a. Ungaro
b. Stella McCartney
c. Kiton
d. Brioni

Answer 8: Choice (d) is correct. Fabio Piras — a Central Saint Martins' alumnus himself, with over twenty years of international industry experience as both a consultant and a creative director, including five years as creative director of Brioni — is now leading its MA programme after the death of Louise Wilson last year.

Question 9: For the FW2015 collection, Michael Kors' muses include ______.

a. Duchess of Windsor
b. Babe Paley
c. Carolyn Bessette Kennedy
d. all of the above

Answer 9: Choice (d) is correct. He cited his muses for the season as a troika of American high society: the Duchess of Windsor, Babe Paley, and Carolyn Bessette Kennedy.

Question 10: Casting director John Pfeiffer fitted which fashion icon when he worked for Richard Tyler in 1994?

a. Anna Wintour
b. Madonna
c. Naomi Campbell
d. Cindy Crawford

Answer 10: Choice (a) is correct. When Anna Wintour wore a dress designed by Richard Tyler to the CFDA awards in 1994 (the designer received a top prize that year), it was John Pfeiffer who fitted the Vogue editor.

Answer Key: 1. (b) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (a) 6. (a) 7. (d) 8. (d) 9. (d) 10. (a)

© 2021 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.
CONNECT WITH US ON
The State of Fashion: Technology
© 2022 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions and Privacy policy.
The State of Fashion: Technology