default-output-block.skip-main
BoF Logo

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.

Pop Quiz | Burberry Beauty, Erdos 1436, Fine Jewellery

How well have you read your BoF this week? Test your knowledge of all of the latest news and analysis from around the world of fashion in our Pop Quiz, which covers Burberry Beauty, Erdos 1436, fine jewellery and more.
Source: Shutterstock
By
  • Devi Vallabhaneni

You can find the correct answer and detailed explanation for each question immediately following the question (simply highlight to read), along with all the answers at the end of the quiz. Good luck!

Question 1: Who said, "Good fashion and good design can come out of anywhere across the globe"?

a. Thomas Tait, winner of the LVMH Prize
b. Jane Wang of Erdos
c. Rahul Mishra, winner of the International Woolmark Prize
d. Ike Rust of Royal College of Art

Answer 1: Choice (c) is correct. Rahul Mishra recently said, "Good fashion and good design can come out of anywhere across the globe. This is the power of technology. People can choose."

Question 2: Which luxury item takes approximately 220 manufacturing steps to produce?

a. Chanel jacket
b. Cartier Panthère ring
c. John Lobb shoes
d. Brioni suit

Answer 2: Choice (d) is correct. To create a single Brioni suit, 220 manufacturing steps are required.

Question 3: Louis Vuitton's director of menswear Kim Jones is an avid book-hound. His source for some of his recent rare book acquisitions is ____.

a. Vintage section in Harrods' bookshop
b. Idea Books
c. Assouline's private concierge
d. Alibris

Answer 3: Choice (b) is correct. Kim Jones' source for all of recent acquisition of prized titles has been the same: Idea Books, the small book-selling enterprise founded by Angela Hill and David Owen.

Question 4: Which of the following statements about Erdos is TRUE?

a. Jane Wang of Erdos has a MA in textile design from CSM.
b. Erdos currently supplies cashmere to Burberry and Loro Piana.
c. Erdos hired Graeme Black, formerly of Ferragamo and Giorgio Armani, to create an aesthetic vision for its brand 1436.
d. Its brand 1436 is currently available for sale in world fashion capitals, like New York and Milan.

Answer 4: Choice (c) is correct. In 2011, Jane Wang of Erdos appointed Graeme Black, the former creative director of Ferragamo, ex-Giorgio Armani, ex-Hugo Boss, to give 1436 its aesthetic vision.

Question 5: Who designed a pair of 18-carat gold cuffs that retailed at Neiman Marcus for $65,000?

a. Anita Ko
b. Eddie Borgo
c. Gaia Repossi
d. Marie-Hélène de Taillac

Answer 5: Choice (b) is correct. Eddie Borgo designed a pair of 18-carat gold cuffs that retailed at Neiman Marcus for $65,000. "I want to address the collector who is seeking highly specialised, one-of-a-kind pieces," said Borgo.

Question 6: Who said, "Be bilingual. Think strategy, speak fashion"?

a. Anne Smith of Central Saint Martins
b. Jennifer O'Brien of Laird + Partners
c. Bandana Tewari of Vogue India
d. Lisa Montague of Loewe

Answer 6: Choice (b) is correct. Jennifer O'Brien recently advised, "Be bilingual. Think strategy, speak fashion. Become fluent in the subtle nuances of fashion and design as well as the realities of business and brand management."

Question 7: According to Bernstein analyst Mario Ortelli, each 10 percent market share gain for the much-anticipated iWatch may result in a ___ in Swatch's revenue and EBIT.

a. 2 percent reduction
b. 2 percent increase
c. 10 percent reduction
d. 0 percent change

Answer 7: Choice (a) is correct. "For Swatch, this could mean a 2 percent hit to revenue and earnings before interest and tax for each 10 percent share that the iWatch was able to gain in its addressable market," Bernstein analyst Mario Ortelli said in a study in July.

Question 8: At Brunello Cucinelli's Craft School, one can study:

a. embroidery and knitting
b. masonry and farming
c. tailoring and gardening
d. all of the above.

Answer 8: Choice (d) is correct. Brunello Cucinelli opened a Craft School in Solomeo, Italy, last year where 100 students, all under the age of 27, study five hours a day for one year. Alongside tailoring, disciplines including masonry, farming, furniture-making and gardening are taught, as well as embroidery and knitting, which benefit the cashmere company.

Question 9: For which marketing campaign do Kate Moss and Cara Delevingne appear together for the first time?

a. Burberry
b. Jonathan Saunders
c. Topshop
d. Selfridges

Answer 9: Choice (a) is correct. The My Burberry campaign, lensed by Mario Testino, features Kate Moss and Cara Delevingne, appearing together in marketing for the first time, while British musicians Jeff Beck and Joss Stone's rendition of "I Put a Spell on You" provides the soundtrack.

Question 10: CSM is to ____ as RCA is to ___.

a. London's womenswear fashion week, LC:M
b. Christopher Kane, Mary Katrantzou
c. design skills, technical skills
d. London, Antwerp

Answer 10: Choice (a) is correct. In much the same way that Central Saint Martins has been integral to the success of London's womenswear fashion week, RCA graduates have been instrumental in driving LC:M's success.

Answer Key: 1. (c) 2. (d) 3. (b) 4. (c) 5. (b) 6. (b) 7. (a) 8. (d) 9. (a) 10. (a)

© 2022 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions

More from News & Analysis
Fashion News, Analysis and Business Intelligence from the leading digital authority on the global fashion industry.

The 10 themes in The State of Fashion 2023, the authoritative annual report from The Business of Fashion and McKinsey & Company, highlight how businesses can deploy realistic yet bold strategies to drive growth, even amid challenging times.




Tim Blanks sits down with Ziad Ahmed, chief executive of JUV Consulting and Stephanie Simon, the former head of community at Clubhouse to reflect on VOICES.


view more

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.
CONNECT WITH US ON
How to Build a Profitable DTC Brand
© 2023 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions and Privacy policy.
How to Build a Profitable DTC Brand