default-output-block.skip-main
BoF Logo

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.

Pop Quiz | Miuccia Prada, Frieze, Tomas Maier

How well have you read your BoF this week? Test your knowledge of all of the latest news and analysis from around the world of fashion in our Pop Quiz, which covers Miuccia Prada, Frieze, Tomas Maier and more.
By
  • Devi Vallabhaneni

You can find the correct answer and detailed explanation for each question immediately following the question (simply highlight to read), along with all the answers at the end of the quiz. Good luck!

Question 1: Who said, "So women, for me, buy shoes to seduce the men, but they buy bags to show other women how powerful they are"?

a. Anna Dello Russo
b. Paula Cademartori
c. Sophia Webster
d. Stuart Weitzman

Answer 1: Choice (b) is correct. According to Paula Cademartori, "The handbag is a status symbol. Men look to women's feet to see what shoes they wear. So women, for me, buy shoes to seduce the men, but they buy bags to show other women how powerful they are."

Question 2: Miuccia Prada describes Miu Miu as more _____ when compared to Prada.

a. immediate and young
b. immediate and instinctive
c. instinctive and sophisticated
d. spontaneous and considered

Answer 2: Choice (b) is correct. According to Miuccia Prada, "Designing for me is a very complex process. There are many ideas that I want to express in one object, very often contradictory. The creative process in Miu Miu is completely different from that of Prada. Miu Miu is not as complicated and thought out as Prada. Rather than being young, Miu Miu is immediate. Prada is very sophisticated and considered; Miu Miu is much more naïve. The solution, when I am working on Miu Miu, has to come immediately, instinctively, spontaneously with whatever is available at the moment. If I think three times, I stop."

Question 3: Which fashion brand had 1.8 million fans within a day of its first series of posts on Instagram?

a. John Lobb
b. Alexander McQueen
c. Verdura
d. Chanel

Answer 3: Choice (d) is correct. Chanel posted its first Instagram photos and videos Monday and already has 1.8 million followers.

Question 4: "There is life and there is you. Life is stronger." – is a philosophy that resonates with ____.

a. Mario Testino
b. Stuart Weitzman
c. Humberto Leon
d. Miuccia Prada

Answer 4: Choice (a) is correct. Mario Testino's father would say, 'There is life and there is you. Life is stronger.'

Question 5: Which #BOF500 Global Gatekeeper helped Paula Cademartori with her breakthrough?

a. Miroslava Duma
b. Bandana Tewari
c. Monica Mendes
d. Omoyemi Akerele

Answer 5: Choice (a) is correct. Paula Cademartori's breakthrough came during her second season when her handbags' peacock-bright colours captured the imagination of street-style icon Miroslava Duma.

Question 6: All of the following are true about Stuart Weitzman EXCEPT _____.

a. He studied at Wharton Business School
b. His namesake company owns its own factories
c. His namesake company generates approximately $300 million in revenue
d. His namesake company is currently growing at 10 percent a year.

Answer 6: Choice (d) is correct. This year, Stuart Weitzman will generate about $300 million in revenue and the brand is growing at about 15 to 20 percent per year, according to the designer.

Question 7: The Tomas Maier line uses _____ as the main vehicle for brand communication.

a. the runway
b. social media
c. everyday clothes
d. street style

Answer 7: Choice (c) is correct. Designer Tomas Maier is planning a very different model for his namesake label—no runway show, no advertising, a lower price point, and an emphasis on everyday clothes, all with the goal of "making a direct connection with the consumer."

Question 8: Kenya is building its capability for manufacturing and exporting garments. What is the value of Kenyan garment exports during 2013?

a. $135 million
b. $235 million
c. $335 million
d. $435 million

Answer 8: Choice (c) is correct. Kenya, a nation of 44 million people, is now building up a new garment-making business, but the focus this time is on exports. Kenyan factories exported garments worth $335 million in 2013 and the business employed 40,000 people, says Jaswinder Bedi, a Kenya-based director of the International Textile Manufacturers Federation.

Question 9: Which of the following fashion brands are Frieze sponsors?

a. Alexander McQueen and Gucci
b. Gucci and Stella McCartney
c. Stella and Alexander McQueen
d. Alexander McQueen and Balenciaga

Answer 9: Choice (a) is correct. Alexander McQueen first became an official sponsor of Frieze in 2013, and Gucci is one of the sponsors of the Frieze Masters fair, which is held on a separate site and focuses on historical art.

Question 10: In which metric are runway designers most interested?

a. inventory turnover
b. markdown percentage
c. sell-through
d. days receivables outstanding

Answer 10: Choice (c) is correct. According to Marcia Lazar, founder of Zedonk, a London-based provider of business software that helps manage their product pipelines from concept to sale, "Designers on the catwalk are most interested in sell-through".

Answer Key: 1. (b) 2. (b) 3. (d) 4. (a) 5. (a) 6. (d) 7. (c) 8. (c) 9. (a) 10. (c)

© 2021 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.
CONNECT WITH US ON
© 2022 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions and Privacy policy.