default-output-block.skip-main
BoF Logo

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.

Pop Quiz | Natalia Vodianova, Gucci, Le Labo

How well have you read your BoF this week? Test your knowledge of all of the latest news and analysis from around the world of fashion in our Pop Quiz, which covers Natalia Vodianova, Gucci, Le Labo and more.
Source: Shutterstock
By
  • Devi Vallabhaneni

You can find the correct answer and detailed explanation for each question immediately following the question (simply highlight to read), along with all the answers at the end of the quiz. Good luck!

Question 1: To which fashion brand was fashion model Natalia Vodianova exclusive for seven years?

a. Guerlain
b. Stella McCartney
c. Calvin Klein
d. Yves Saint Laurent

Answer 1: Choice (c) is correct. As the face of Calvin Klein, Natalia Vodianova was exclusive to the fashion brand for seven years.

Question 2: According to Angelo Flaccavento, who is Milan fashion's number one prankster?

a. Frida Giannini
b. Giorgio Armani
c. Angela Missoni
d. Miuccia Prada

Answer 2: Choice (d) is correct. Miuccia Prada is referenced by Angelo Flaccavento as Milan fashion's number one prankster.

Question 3: What percent of a watch's movements need to be made in Switzerland to win the label 'Swiss Made'?

a. 33
b. 50
c. 51
d. 66

Answer 3: Choice (b) is correct. Fifty percent of a watch's movements need to be produced in the country in order to win the 'Swiss Made' label at present.

Question 4: Who said, "Tights are the new denim"?

a. Nike president Trevor Edwards
b. Fashion model Karlie Kloss
c. Adidas creative director Dirk Schönberger
d. Raf Simons

Answer 4: Choice (a) is correct. For Nike, a critical factor is the growth of its women's business and the women's activewear market overall, to which fashion and style are key. "Tights are the new denim," said Nike president Trevor Edwards.

Question 5: Alessandro Michele has been named as Gucci's new creative director this week. Where did he work previously?

a. Valentino
b. Fendi
c. Diesel
d. Furla

Answer 5: Choice (b) is correct. Alessandro Michele, a graduate of Rome's Accademia di Costume e di Moda, first worked with Frida Giannini at Fendi, where he served as senior accessories designer. He moved to Gucci in 2002, where he was promoted to Giannini's associate in 2011.

Question 6: A perfume developer is to a movie director as a perfumer is to ______.

a. the producer
b. the main character
c. the plot
d. the director of photography

Answer 6: Choice (d) is correct. Le Labo co-founder Edouard Roschi, who considers himself a perfume developer, recently said, "To make a parallel with the film industry, we are the directors and the perfumer is the director of photography. He or she is the one who is behind the camera, who turns the director's vision into film. The perfumer translates our artistic vision into a chemical recipe."

Question 7: Which fashion designer did Michelle Obama wear this week to President Obama's State of the Union address?

a. Diane von Furstenberg
b. J Crew
c. Thom Browne
d. Michael Kors

Answer 7: Choice (d) is correct. Michelle Obama wore a gray skirt suit from Michael Kors' 2013 collection to the State of the Union address earlier this week in Washington.

Question 8: Who created shoes for fashion brands like Tory Burch and Banana Republic?

a. Vince Camuto
b. Coach
c. Stuart Weitzman
d. Cole Haan

Answer 8: Choice (a) is correct. Vince Camuto had footwear licenses with the likes of Lucky Brand, BCBG Max Azria, and Tory Burch. He created private-label shoes for Banana Republic, Ann Taylor and Dillard's. His shoes are sold by major retailers around the world, as well as at 30 Camuto-owned boutiques.

Question 9: Where was Le Labo's first store?

a. London
b. New York
c. Rome
d. Paris

Answer 9: Choice (b) is correct. In 2006, Le Labo launched its first store in New York. There are now 12 stores worldwide.

Question 10: Nike is to ___ as Adidas is to _____.

a. Pharrell, Kanye
b. Karlie Kloss, Kendall Jenner
c. Acronym, Kolor
d. Mary Katrantzou, Pedro Lourenço

Answer 10: Choice (c) is correct. On Monday, Nike launched a new capsule collection, dubbed NikeLab x JFS, with Berlin-based Acronym designer Johanna F. Schneider. On Thursday evening, at Paris men's fashion week, Adidas is set to unveil a new collaboration with Junichi Abe's Kolor. Together, the launches are the latest in a crescendo of fashion-related activities by the world's top sportswear brands, whose core identities have long been more squarely rooted in athletic performance.

Answer Key: 1. (c) 2. (d) 3. (b) 4. (a) 5. (b) 6. (d) 7. (d) 8. (a) 9. (b) 10. (c)

© 2021 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.
CONNECT WITH US ON
Building a DRC Challenger Brand
© 2022 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions and Privacy policy.
Building a DRC Challenger Brand