default-output-block.skip-main
BoF Logo

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.

OTB, Peter Pilotto, BFC/Vogue Designer Fashion Fund

How well have you read your BoF this week? Test your knowledge of all of the latest news and analysis from around the world of fashion in our Pop Quiz, which covers OTB, Peter Pilotto, BFC/Vogue Designer Fashion Fund and more.
Source: Shutterstock
By
  • Devi Vallabhaneni

You can find the correct answer and detailed explanation for each question immediately following the question (simply highlight to read), along with all the answers at the end of the quiz. Good luck!

Question 1: Which fashion brand does not use any animal products — no leather, no fur, no skins, no feathers?

a. Mary Katrantzou
b. Tomas Maier
c. Stella McCartney
d. Theory

Answer 1: Choice (c) is correct. According to the brand's stated values, Stella McCartney does not use any animal products — no leather, no fur, no skins, no feathers.

Question 2: Diesel became the cornerstone of Italian fashion group OTB. What other fashion brands does OTB own?

a. Marni
b. Viktor & Rolf
c. Maison Margiela
d. All of the above

Answer 2: Choice (d) is correct. Diesel became the cornerstone of OTB, which Rosso grew by acquiring a range of companies, including Maison Margiela, Viktor & Rolf andMarni, as well as Staff International, a company that manufactures and distributes products under license for brands including DSquared2, Just Cavalli, Vivienne Westwood Red Label, and Brave Kid, which makes and distributes products for high-end childrenswear brands.

Question 3: Which fashion brand is on track to reaching revenue of at least 800 million euros by 2017?

a. Mulberry
b. Versace
c. Missoni
d. Ferragamo

Answer 3: Choice (b) is correct. According to Versace Chief Executive Officer Gian Giacomo Ferraris, the company is on track to reach revenue of at least 800 million euros by 2017.

Question 4: Family-run firms now account for ____ percent of all listed companies in South East Asia.

a. 30
b. 40
c. 50
d. 60

Answer 4: Choice (d) is correct. According to the Economist Intelligent Unit, family-run firms now account for approximately 60 percent of all listed companies in South East Asia, where they frequently outperform their non-family peers.

Question 5: Designers Peter Pilotto and Christopher de Vos received their first outside investment this week. Where did the designers first meet?

a. While working for Burberry
b. At Antwerp's Royal Academy of Fine Arts
c. At Central Saint Martins
d. While working for Kenzo

Answer 5: Choice (b) is correct. Peter Pilotto and Christopher de Vos, who met at Antwerp's Royal Academy of Fine Arts, founded the label in London and launched their first collection together for Spring/Summer 2008.

Question 6: Which British brand won the 2015 British Fashion Council/Vogue Designer Fashion Fund?

a. Mary Katrantzou
b. Peter Pilotto
c. Nicholas Kirkwood
d. Christopher Kane

Answer 6: Choice (a) is correct. Mary Katrantzou won the British Fashion Council/Vogue Designer Fashion Fund 2015. The Greece-born, London-based designer has made the shortlist for the BFC/Vogue fund every year for the past four years, having built on early successes with statement trompe l'oeil dresses in startling colours and fabrics.

Question 7: For Pascaline Wilhelm, fashion director of Première Vision, which fabric has lasted longer in popularity than she expected?

a. neoprene
b. velvet
c. wovens
d. knits

Answer 7: Choice (a) is correct. For Pascaline Wilhelm, fashion director of Première Vision, the trend for neoprene 'scuba' fabric has lasted far longer than she expected. "Sometimes trends are so long! We've been speaking about scuba for four years now — I'm sure you have the same feeling that scuba is finished — but the global market still needs it."

Question 8: Who said, "It's extraordinary how old-fashioned fashion is"?

a. Karl Lagerfeld
b. Tom Ford
c. Stella McCartney
d. Olivier Rousteing

Answer 8: Choice (c) is correct. "It's extraordinary how old-fashioned fashion is," said Stella McCartney. "It's medieval to me that the industry still kills millions of animals a year. Leather is one of the most harmful parts of fashion. It's not a luxurious method. Leather is not really a by-product. It's a myth."

Question 9: What percentage of H&M's products are sourced from Asia?

a. 70
b. 80
c. 90
d. 100

Answer 9: Choice (b) is correct. Approximately 80 percent of H&M's products are sourced from Asia.

Question 10: Which e-tailer currently has less than 1 percent market share in the UK clothing market?

a. Amazon
b. Net-a-Porter
c. Yoox
d. eBay

Answer 10: Choice (a) is correct. Amazon currently only has a 0.6% share of the UK clothing market.

Answer Key: 1. (c) 2. (d) 3. (b) 4. (d) 5. (b) 6. (a) 7. (a) 8. (c) 9. (b) 10. (a)

© 2021 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.
CONNECT WITH US ON
The BoF Sustainability Masterclass Series
© 2022 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions and Privacy policy.
The BoF Sustainability Masterclass Series