default-output-block.skip-main
BoF Logo

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.

Streetwear, Charlotte Olympia, Visvim

How well have you read your BoF this week? Test your knowledge of all of the latest news and analysis from around the world of fashion in our Pop Quiz, which covers Streetwear, Charlotte Olympia, Visvim and more.
Source: Shutterstock
By
  • Devi Vallabhaneni

You can find the correct answer and detailed explanation for each question immediately following the question (simply highlight to read), along with all the answers at the end of the quiz. Good luck!

Question 1: Who said, "I think I wanted a brand before I even knew what a brand was"?

a. Jean Paul Gaultier
b. Charlotte Dellal
c. Tamara Mellon
d. Michael Kors

Answer 1: Choice (b) is correct. "I think I wanted a brand before I even knew what a brand was. I remember thinking about what my logo would be, not just about designing a dress or a shoe," Charlotte Dellal told BoF, sitting in the sizeable West London headquarters of her seven-year-old footwear brand, Charlotte Olympia.

Question 2: Who said, "You never know what people want until you give it to them"?

a. Alexander McQueen
b. John Galliano
c. Geoff Tsui of Hong Kong's Konzepp
d. Grace Lam of Vogue China

Answer 2: Choice (c) is correct. Geoff Tsui recently said, "When we first opened Konzepp, I was in Seoul, and there was the most amazing craftsman working on the street selling pillowcases and accessories. So I bought a lot back to the store and they sold out straight away. You never know what people want until you give it to them. Some of the other multi-brand boutiques can't afford to take a chance on new and emerging brands, so we wanted to do something about that."

Question 3: Tom Kalenderian, EVP and menswear general manager at Barneys, advises young people to _______.

a. be a great listener
b. think like an owner
c. work really hard
d. a and b

Answer 3: Choice (d) is correct. Tom Kalenderian recently said: "The best advice I can give to young people starting their career is to be a great listener and think like an owner, because some day you too will be a mentor to someone young and you too will impart the knowledge and wisdom you've acquired to enrich another man's life."

Question 4: Many fashion critics view streetwear as ______.

a. fashion
b. sportswear
c. menswear
d. urban

Answer 4: Choice (a) is correct. Charlie Porter, men's fashion critic for The Financial Times, went so far as to say the term "streetwear" was inaccurate. "The industry needs to stop calling these clothes 'streetwear.' It's not: it's fashion. It's demeaning to the designers who make it, and the customers who buy it", said Porter.

Question 5: Which company launched the app Confirmed, where you can reserve a pair of limited-edition sneakers and apparel?

a. Under Armour
b. Puma
c. Nike
d. Adidas

Answer 5: Choice (d) is correct. Adidas launched the Confirmed app, where consumers can reserve highly sought-after limited-edition products.

Question 6: Charlotte Olympia launched Encore, a seasonless classics footwear collection, to coexist with seasonal collections. What percent of Charlotte Olympia's business comes from Encore?

a. 15 percent
b. 30 percent
c. 50 percent
d. 75 percent

Answer 6: Choice (c) is correct. Encore now represents 50 percent of the business, with seasonal collections responsible for the remainder.

Question 7: Hiroki Nakamura of Visvim makes his garments ________.

a. from the inside out
b. by draping on a dress form
c. from a sketch
d. based on vintage silhouettes

Answer 7: Choice (a) is correct. Hiroki Nakamura of Visvim makes his garments from the inside out, imbuing them with character through uncompromising workmanship. The process begins with fabric development. All of the fabrics Visvim uses are developed specifically for the brand by mills that Nakamura selects personally.

Question 8: Doug Stephens of Retail Prophet suggests that the physical retail store be repurposed to be a ___________.

a. media point
b. catalog
c. showroom
d. warehouse

Answer 8: Choice (a) is correct. According to Doug Stephens, "Given their innately live, sensorial and experiential quality, physical stores have the potential to become powerful media points from which retailers can articulate their brand story, excite consumers about products and then funnel their purchase to any number of channels, devices and distributors. In fact, as I've often argued, the physical store has the potential to be the most powerful and effective form of media available to a brand because it offers an experience, which if crafted properly, cannot be replicated online."

Question 9: Which magazine has five different cover stars and released these covers via Instagram?

a. System
b. Vogue
c. Garage
d. Interview

Answer 9: Choice (c) is correct. The five cover stars of Garage magazine's latest issue — Cara Delevingne, Kendall Jenner, Joan Smalls, Lara Stone and Binx Walton — will soon release their respective covers via Instagram to a combined audience of 30 million followers.

Question 10: Which currency soared by 30 percent over the Euro?

a. British pound
b. Swiss franc
c. American dollar
d. Japanese yen

Answer 10: Choice (b) is correct. The Swiss franc soared by almost 30 percent in value against the euro.

Answer Key: 1. (b) 2. (c) 3. (d) 4. (a) 5. (d) 6. (c) 7. (a) 8. (a) 9. (c) 10. (b)

© 2021 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions

The Business of Fashion

Agenda-setting intelligence, analysis and advice for the global fashion community.
CONNECT WITH US ON
The State of Fashion: Technology
© 2022 The Business of Fashion. All rights reserved. For more information read our Terms & Conditions and Privacy policy.
The State of Fashion: Technology